Podívejte se na recepty pro výrobu těch nejlepších vykrajovaných mandlových cukrátek pro Vánoční období.
250 g strouhaných mandlí, 250 g moučkového cukru, 4 bílky, skořice, tlučený hřebíček.
Z mandlí, cukru, bílků a koření vypracujeme těsto. Vyválíme je, vykrájíme různé tvary a upečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme polít čokoládovou či jinou polevou a ozdobit rozpůlenou mandlí.
150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 180 g másla, 150 g rozemletých mandlí, 3 lžíce rumu.
Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme rozemleté mandle, rozměklé máslo a rum a zaděláme těsto, které necháme nejméně hodinu v chladu odležet. Na pomoučeném vále vyválíme placku, formičkou vypichujeme malá kolečka a dáme péct do jen velmi mírně vyhřáté trouby – kolečka musí zůstat světla. Po vychladnutí slepujeme krémem, vrchní kolečko máčíme v čokoládě a doprostřed posadíme půlku vlašského ořechu nebo oloupanou mandli.
Krém: 120 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 lžíce silné černé kávy
– vše utřeme do hladka.
100 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 100 g rozemletých mandlí, 100 g změklého másla.
Ze všech surovin dobře prohněteme těsto a dáme je odpočinout do chladu. Z tuhého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, ze kterého vykrajujeme ozdobná kolečka, dáme je na vymazaný plech a upečeme v mírně teplé troubě dorůžova. Vychladlá kolečka spojujeme pikantní zavařeninou, poléváme žloutkovou polevou nebo čokoládou a zdobíme vyloupanými mandlemi.
180 g hladké mouky, 100 g tuku, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky.
Z mouky, tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout. Pak je vyválíme, tvořítkem vykrájíme tvary kytiček, do středu dáme kopeček mandlové hmoty a upečeme.
Mandlová hmota: 2 bílky, 100 g loupaných strouhaných mandlí, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice.
– vše umícháme.
120 g hladké mouky, 100 g mletých mandlí, 40 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 lžíce rumu.
Z hladké mouky, mandli, cukru, másla a rumu zpracujeme těsto a 30 minut je necháme odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme placku, formičkou vypichujeme hříbečky a velmi pomalu je pečeme. Vychladlé slepíme zavařeninou a hlavičky máčíme v čokoládě.
200 g hladké mouky, 120 g másla, 160 g moučkového cukru, 30 g mletých mandlí.
Z mouky, másla, cukru a mandli vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout. Pak je vyválíme, vykrájíme tvary slziček, které upečeme na vymazaném plechu. Vychladlé slzičky po dvou slepujeme meruňkovou marmeládou. Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou oloupané mandle, nebo bílou cukrovou polevou a ozdobíme půlkou neloupané mandle.
50 g hladké mouky, strouhaná citronová kůra, 100 g moučkového cukru, 100 g rozemletých mandlí, 2 tlučené hřebíčky, mletá skořice, 2 žloutky, 50 g rozinek.
Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme citronovou kůru, cukr, mandle, tlučený hřebiček, skořici, žloutky, drobně nasekané rozinky a všechno zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále rozválíme, vykrajujeme půlměsíčky, dáme na vymazaný plech a pomalu pečeme. Vychladlé polijeme citronovou polevou, po zaschnutí ozdobime konečky čokoládou.
250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, citronová kůra, 200 g mletých mandlí, 200 g másla, vejce na potření, sekané mandle na posypání.
Mouku s cukrem prosejeme na vál, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, mandle, máslo a zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále je rozválíme asi na 4 mm a formičkou vykrajujeme věnečky. Potřeme je vejcem, posypeme nasekanými mandlemi, vložíme na plech a pečeme. Upečené a vychladlé spojujeme jahodovou marmeládou.
400 g hladké mouky, 140 g másla, 140 g strouhaných mandlí, 140 g strouhané čokolády, 210 g moučkového cukru, strouhaná kůra, 2 1/2 citronu, 2 vejce.
Všechny uvedené suroviny společně dobře propracujeme a těsto uložíme na 30 minut do chladu. Pak na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát a formičkou vykrajujeme věnečky, které přeneseme na vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby pomalu upéci.
Upečené věnečky polijeme citronovou polevou a posypem nasekanými mandlemi.
120 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 70 g loupaných strouhaných mandlí, 1 lžíce kakaa, 70 g másla, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra.
Do mísy prosejeme cukr s moukou, vmícháme strouhané mandle, kakao, citronovou kůru, rozdrobíme máslo a přidáme žloutek. Je-li těsto příliš suché a drobivé, přidáme trošku bílku. Chvíli rukama hněteme a pak necháme v chladu 30 minut odpočinout.
Na vále pomoučeném moukou vyválíme slabý plát a nakrájíme čtverečky o straně asi 4 cm, které ještě šikmo překrojíme na trojhránky. Klademe je na suchý plech a pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě. Necháme uležet asi 3 dny a pak poléváme kakaovou polevou a sypeme sekanými mandlemi.
Rychlá orientace v obsahu stránky
PMCstudio.cz
❤ by PMCstudio
Cookie name | Active |
---|